Paladinul Justitiei

Crima organizata – Preluarea matricii structurale a organizatiei Cosa Nostra

Scopul acestui blog – Paladinul Justitiei

Ma numesc Dan M. sunt student la Facultatea de Drept anul IV.De ceva vreme mi s-a starnit interesul pentru crima organizata pentru tot ce inseamna mafia siciliana ca „mama” .Vorbim de mafia siciliana „Cosa Nostra „ca o structura standard pe baza careia s-au structurat toate organizatiile criminale ulterioare .Vorbim de eroismul unor oameni fara frica ca Giovanni Falcone si Paolo Borsellino care au murit pentru ideea ca Statul are metode de a invinge mafia si ca un om trebuie sa isi faca mereu datoria chiar daca asta implica riscuri ,riscuri pe care trebuie sa ti le asumi in baza crezului tau care te ghideaza in actiunile si deciziile pe care le iei.Cum spunea Giovanni Falcone „Nu e important daca iti e frica sau nu , ci important e daca constientizezi propriile tale temeri si daca poti trai cu el fara ca ele sa iti conditioneze deciziile”

Exista prioritati in tot ceea ce facem , prioritati pe care ni le fixam inainte de a face ceva nelasand-ne impiedicati de diferite obsatacole de cenzura.Trebuie sa ne facem datoria , sa facem ceea ce este corect ,sa actionam asa cum ne dicteaza ratiunea cea mai inalta instanta a moralei.

Scopul acestui blog:

  • O istorie „grosso modo” a mafiei siciliene
  • In memoriam – Giovanni Falcone si Paolo Borsellino – eroii fara frica
  • Crima organizata din punct de vedere juridic – pentru ca fara a transpune toate actiunile crimei oraganizate in matricea juridica ar insemna doar literatura.

Notiuni de drept penal si drept procesual penal pentru a oferi suportul intelegerii notiunilor de : infractiune ca unitate de baza a raspunderii penale, proces penal – etape , desfasurare.

Caut aliati ,persone cu care pot sa impartasesc cunostintele mele despre acest fenomen patologic care ataca societatea numit –mafia.

Nu ezitati sa-mi scrieti despre ce ati dori sa aflati despre mafie si despre contextul ei juridic si cel mai important despre consecintele malefice pe care le aduce asupra societatii.

paladinul.justitiei@gmail.com

Reclame

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: