Paladinul Justitiei

Crima organizata – Preluarea matricii structurale a organizatiei Cosa Nostra

O Istorie a Mafiei Sicilieine – Cosa Nostra

Cosa Nostra , termen nascocit in America de sicilieni , care in indepartatul an 1929 constituisera Uniunea siciliana sinonim cel de „amico di l’amici” – prietenul prietenilor , termen intrebuintat de Mafia siciliana pentru a indica o persoana pe care se poate conta in orice clipa si pentru orice eventualitate chiar daca persoana respectiva nu face parte din Mafie sau din sindicat.

Incetul cu incetul , Cosa Nostra a devenit un termen conventional pentru a desemna noua organizatie a sicilienilor care luase locul vechiului „sindicat”.

A fi membru al sindicatului – a declarat Valachi in fata subcomisiei de ancheta asupra organizarii criminale ,prezidata de senatorul McClellanera un lucru pe care si-l doreau toti.

Si astefel a aparut noua organizatie , formata aproape integral din sicilieni , ale caror grupuri , numite „familii” aveau in fruntea lor indivizi in legatura cu alte „familii”si cu exponenti ai lumii politice si economice ,ceea ce constituia o serioasa garantie pentru rezolvarea eventualelor probleme ale familiei si ale fiecarui membru in parte.In timp ce in asociatiile obisnuite de delicventi delictul este un scop in sine , in asociatiile mafiote scopul ultim este acumularea de bogatii si realizarea unei puteri extra-legale , bazata pe violarea legilor statului ;astfel Mafia devine un stat in stat cu regulile ei proprii cu un sistem de organizare foarte complex si inchis care isi poate desfasura si exercita monopolul asupra activitatilor ilicite cum ar fi :

 • jocurile de noroc
 • traficul de stupefiante
 • santajul
 • camata

Procurorul general Robert F. Kennedy a descris organizatia criminala Cosa Nostra – direct legata de Mafia siciliana – ca pe „o inteprindere particulara a crimei in mainile careia se concentraza un venit de milioane de dolari , proveniti din suferintele oamenilor si din coruptia morala ”

Aceasta era situatia organizatiei Cosa Nostra in anul 1963 chiar daca indiscretiile in legatura cu reuniunea de la „Hotel des Palmes ” din Palermo si descoperirea consfatuirii din muntii Apalasi , statul New York , tinute amandoua in toamna anului 1957 , furnizasera indicatii clare asupra interdependentei existente intre Mafia siciliana si cea americana.

––––––––––––––––––––––––––––

Reclame

iunie 2, 2008 - Posted by | Cosa Nostra, Cursuri drept, Uncategorized

3 comentarii »

 1. corect … si in romania este mafie…. oriunde este mafie… unde este coruptie este mafie… ce sa mai vb…bine ca le emrge…si in botosani este mafie…prezentand urmatorul pas….T&G…. COSA NOSTRA

  Comentariu de SFICHI.... | august 9, 2008 | Răspunde

 2. cam subtire

  Comentariu de ovidiu | septembrie 30, 2008 | Răspunde

 3. Cam subtire …stiu si imi asum toata responsabilitatea nepublicarii mai multor date.cred ca astfel de lucruri ar trebui sa se discute in cercuri mai restranse.

  Comentariu de paladinuljustitiei | noiembrie 22, 2008 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: